Deeltijdse werknemers : jullie zullen gestraft worden !

De regering Michel heeft besloten om jullie te straffen, kwestie van jullie aan te sporen om actief op zoek te gaan naar voltijdse banen die er niet zijn !

De inkomensgarantie-uitkering (IGU) van deeltijdse werknemers werd verlaagd en zal gehalveerd worden na 2 jaar.

Vanaf nu kunnen jullie ook actief gecontroleerd worden en, bijgevolg, verplicht worden om actief te solliciteren EN daarvan periodiek een bewijs te leveren.

Anders hangen er jullie straffen boven het hoofd, jullie inkomensgarantie-uitkering kan zelfs geschrapt worden.

 

En wat gaan de flexiwerkers in de Horeca doen (die volgens de regering het wondermiddel zijn om de sector te redden). Hoe kunnen zij gaan solliciteren voor voltijdse banen, met hun nulurencontracten, een feitelijke beschikbaarheid, uurroosters die à la minute kunnen veranderen? Deze regering Michel neemt compleet absurde beslissingen, waarvan jullie jammer genoeg het slachtoffer kunnen worden…

 

Om de verwarring compleet te maken: deze bepaling zal op een verschillend tempo toegepast worden naargelang de Gewesten. De werknemers uit hetzelfde bedrijf zouden dus anders behandeld kunnen worden in functie van hun woonplaats… Is dat wat de regering Michel verstaat onder sociale rechtvaardigheid?