Archief

De zevende dag 06/12

7 december 2015

Horecazaken zullen vanaf 1 december gebruik kunnen maken van flexi-jobs. De vakbonden vrezen dat dergelijke flexi-jobs gewone voltijdse banen zullen verdringen. En ze vrezen dat het systeem ook naar andere sectoren zou uitgebreid worden. Debat met Nele Lijnen (Kamerlid, Open VLD) en Alain Detemmerman (ABVV- Horeca).

[Link video]

 

Flexi-jobs : Dreigingsniveau 4 in de horecasector!

7 december 2015

De wet betreffende de nieuwe horecamaatregelen werd op 26 november 2015 gepubliceerd. Sinds 1 december is het mogelijk om een flexi-job aan te gaan bij een horecawerkgever.

Wat is dat, een flexi-job?

Onder het statuut “flexi-job” krijgt de werknemer geen loon meer dat gelinkt is aan het barema, maar een vergoeding (“flexi-loon”) van minimum 8,82 €/u. Voor de werknemer wordt er op sociaal of fiscaal vlak niets afgehouden. Hij krijgt dus bruto voor netto. De werkgever stort enkel een speciale bijdrage van 25%.

Witte kassa 21.717 (belga)

17 december 2015

21.717 horecazaken hebben zich bij de federale overheidsdienst Financiën laten registreren als (toekomstig) gebruiker van een witte kassa. Tot nog toe hebben 10.411 horecazaken de witte kassa al effectief geïnstalleerd. Zij hebben niet gewacht tot 1 januari 2016, als het gebruik ervan verplicht wordt. Minister Johan Van Overtveldt (NV-A) moet nog altijd beslissen welke horecazaken uiteindelijk niet onder de verplichting vallen. (belga)

Persbericht : Van Overtveldt wil uitstel voor invoering witte kassa

18 december 2015

Als ABVV HORVAL hebben we het steeds geschreven.  Deze kassa komt er niet op 1 januari 2016…. En wie krijgt vandaag opnieuw gelijk….

 

Welke politieke hypocrieten hebben we vandaag in de regering zitten...

Min. Van Overtveldt onbekwaam om een wet te maken die een kassa zou moeten invoeren, wordt teruggefloten door de Raad van State en beloofd ONMIDDELLIJK de wet te zullen corrigeren.

Nu tracht hij zijn verantwoordelijkheid af te wentelen op de producenten van de kassa. Niet meer dan een hypocriete leugen!